AKKUŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

Rektör Yarılgaç, Akkuş MYO’daki Gelişmeleri Yerinde İnceledi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Akkuş Meslek Yüksekokulunda personel ve öğrencilerle bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan’ın da eşlik ettiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,  Akkuş Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeliyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Akkuş Meslek Yüksekokulunun kurulduğu günden itibaren gösterdiği gelişim sürecinin altının çizildiği toplantıda bilimsel, teknik ve altyapı çalışmaları değerlendirildi. Akademik ve idari toplantının ardından Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İlçe Mal Müdürü Ufuk Yıldırım, İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya ve Akkuş Meslek Yüksekokulu Yapma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Hasan Baday’ın katılımlarıyla Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Meslek Yüksekokulunun fiziki alt yapısıyla ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Teori ile pratik bilgilerin birleştirilmesinin temel amaç olduğunun ifade edildiği toplantıda Meslek Yüksekokulunun bilgisayar laboratuvarı, yemekhane, kantin ve hem kız hem de erkek öğrenci yurtlarının YURTKUR tarafından aktif hale getirilmesiyle ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, öğle yemeğinde ise öğrencilerle buluşarak onlarla sohbet etti.  

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Son yıllarda tüm dünyada yükseköğretim alanında çok hızlı değişim yaşanmakta ve küreselleşme dinamiklerinin bu süreci hızlandırdığı da görülmektedir. Ülkemizde yükseköğretime olan talebin her geçen gün artığı ve ülkemizin nüfus yapısıyla bu isteğin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini görmekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak eğitime yönelik bu talebi karşılayabilmek için bir yandan bölüm ve program sayımızı artırırken diğer yandan da eğitim birimlerimizdeki süreç içerisinde ortaya çıkan eksiklikleri gidermekteyiz. Bütün bunları yaparken bu büyümenin sürdürülebilir olması ve kalite süreciyle birlikte yürümesini de teşvik etmekle birlikte gerekli önlemleri almaya çalışmaktayız. Yeni ekonominin dinamikleri içerisinde rekabet gücünün artırılmasında genel olarak eğitimin, özel olarak da mesleki teknik eğitimin ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu nedenle mesleki teknik eğitimin ve meslek yüksekokullarının kalitesinin artırılması, eğitim istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi öncelikli gündem maddelerimiz arasında yer almaktadır.” şeklinde konuştu.


Eklenme Tarihi : 11-12-2018 07:29:01