AKKUŞ MESLEK YÜKSEKOKULU

Hayvan Coğrafyası ve Yaban Hayvanları Envanteri Dersleri Kapsamında Arazi Uygulaması Yapıldı

Meslek Yüksekokulumuz Avcılık ve Yaban Hayatı programı Hayvan Coğrafyası ve Yaban Hayvanları Envanteri dersleri uygulaması kapsamında arazi çalışması yapılmıştır.

Arazi çalışması hakkında öğretim elemanımız Öğr. Gör. Cesur KIRMANOĞLU tarafından öğrencilerimize teorik bilginin yanında uygulamalı olarak, av ve yaban hayatı kaynaklarımızın var olabilmesi ve tabii dengelerini sürdürebilmesi, doğanın kendine özgü süreç ve döngülerinin çalışması hakkında bilgiler verdi. “İnsan tarafından etkilenmeyen bir doğayı düşünmek hayalcilik olur.” gerçeğinden hareketle, tabiatta kurulmuş olan ekolojik döngü ve dengeleri gözeterek av kaynaklarımızı korumak, geliştirmek ve bu kaynaklardan sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde faydalanmak yaban hayatına gönül vermiş tüm camiaların sorumluluğunda olduğunu ve bu çerçevede öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak adına yapılan verimli bir eğitim olduğunu ifade etti.

Eklenme Tarihi : 27-12-2019 09:06:33